Examinering

Stichting IPVC verzorgt de examinering van de registeropleidingen:

  • OSP®
  • Theorie-examen QPP®

 

Klassikaal examineren

De examinering kan zowel klassikaal als digitaal worden georganiseerd. In het geval van klassikaal zal een examinator van IPVC het examen afnemen bij de kandidaten volgens de vastgestelde Examennormen van de registeropleidingen OSP en QPP.

 

(Nieuw!) Digitaal examineren

Vanaf 1 augustus 2017 gaat IPVC ook digitaal examineren! De digitale examinering is vanaf dan geheel online georganiseerd en kan door een lokale/externe toezichthouder op basis van de ‘Normen Toezichthouder’ van IPVC worden afgenomen met behulp van het digitale examenproces. Het gehele examineringsproces wordt gedigitaliseerd en afgeschermd (i.v.m. privacy en gegevens).

Door deze nieuwe ontwikkeling kan het examen al vanaf 1 persoon worden georganiseerd op elke plek ter wereld. Tevens is het mogelijk geworden om het examineringsproces nog nauwkeuriger en geheel volgens de normen van de examennormen van OSP en QPP op elke plek in de wereld te organiseren. Op verzoek van de opleider kan het toezicht ook door IPVc worden georganiseerd door middel van toezicht per webcam. Het examineringsproces zal wel centraal blijven verlopen, waarbij specialisten van IPVC het nakijken van het examen verrichten zonder vertraging voor de kandidaten elders te wereld.

 

Mondeling examineren

Uiteraard blijft het mogelijk voor kandidaten met een speciale aantekening om mondeling examen te doen. Hiervoor wordt via de opleider een verzoek ingediend met onderbouwing waarna nar instemming van de Voorzitter Examencommissie voor deze kandidaat het examen ingericht wordt voor mondelinge afname. Ook deze examenmogelijkheid zal na 1 augustus digitaal mogelijk zijn.

Naast de mondelinge examinering heeft IPVC nog meerdere examineringsmogelijkheden voor kandidaten die volgens de Examennormen voldoen aan  de speciale uitzonderingen voor het maken van het reguliere examen. Via de opleider kan hier meer informatie over worden verkregen.

 

Aanvragen examinering OSP en QPP

Stichting IPVC werkt alleen op basis van contract met erkende OSP en QPP opleiders. Kandidaten kunnen dus alleen via hun opleider examinering aanvragen.

 

Interesse in overige examinering

Mocht u interesse hebben in het bespreken van de mogelijkheden voor de uitbesteding van de examinering van uw opleiding of training? Neem dan contact met ons op via het contactformulier via de Contactpagina.